pondelok 26. apríla 2010

Výlet na šrotovisko...


Ako v zime spí a odpočíva príroda, tak oddychoval aj náš blog :). No po dlhej pauze sa zas hlásime. Konečne sa u nás začala jar a od soboty je tu krásne počasie.
To nádherné počasie priam volá ľudí von a ani my sme nezostali sedieť doma. Hneď v sobotu popoludní sme sa vybrali na výlet do Starého Města u Uherského Hradiště. Pýtate sa prečo práve tam? Nuž vo štvrtok 22.4. bol DEŇ ZEME a v sobotu St. Město usporiadalo náučno - zábavné popoludnie k tomuto dňu zeme. Vyrazili sme teda pozrieť sa na toto podujatie. Ak ešte premýšľate čo s týmto výletom má spoločné šrotovisko, spomínané v názve tohto príspevku tak vám to teraz objasním. Podujatie venované DŇU ZEME, ktoré sme navštívili sa konalo na šrotovisku v St. Měste u UH. Nie je to len obyčajné šrotovisko plné nepotrebných a pokazených veci aj keď tých je tam najviac. Toto šrotovisko slúži aj ako výukový areál pre deti, pretože je zapojené do projektu CEZHRANIČNEJ SPOLUPRÁCE SLOVENSKEJ A ČESKEJ REPUBLIKY. Tento projekt trvá od roku 2007 do roku 2013. Je to projekt zameraný na ochranu životného prostredia pomocou recyklácie a triedenia odpadov. Takže sa tu deti zábavnou formou učia ako triediť odpad a tiež sa dozvedia čo sa pomocou recyklácie z odpadov dá vyrobiť.
Bolo to veľmi pekné podujatie plné atrakcii a poučnej zábavy pre deti aj dospelých.
po šrotovisku premával vláčik STEELINKA vyrobený z odpadového materiálu. Deti mohli na pirátskej lodi vidieť ozajstných pirátov, ktorí ich po úspešnom roztriedení odpadu obdarovali sladkosťami. K lodi patrí aj maják ŠROTÍK. Maják je tiež postavený z odpadového plechu a má výšku 27m. V indiánskych stanoch deťom indiáni ukázali ako si skrášliť staré plechovky indiánskymi symbolmi. A čo dospelí? Aj tí si tu mohli príjemne odpočinúť pri počúvaní rockovej aj ľudovej hudby. Mohli si tiež vypočuť poučnú prednášku o spracovaní odpadov.
My sme si vypočuli prednášku a prezreli ako sa deti zabávali pri rozličných aktivitách. Vypočuli sme si slovenskú speváčku Viki Matušovovú a tiež sme si pozreli vystúpenie ľudového súboru Uhrovčan, ktorý prišiel spoza hraníc. Príjemné osvieženie prinieslo aj vystúpenie detičiek zo St. Města.
Bolo nám proste veľmi fajn a prežili sme krásnu sobotu na šrotovisku.

Žiadne komentáre: